Bananen-kokos cake

Ik ben zelf de laatste persoon die een stukje cake of een koekje als tussendoortje zal nemen. Waarom? Ik eet liever wat beter tijdens de hoofdmaaltijden dan ongezonde tussendoortjes. Ik houd eigenlijk ook niet heel hard van zoete dingen, maar elke vrouw heeft wel eens haar zwakke momenten zeker..

De laatste tijd kom ik op heel veel blogs ‘ gezond bananenbrood’ tegen.  It got my attention! Ik ben heel bewust bezig met gezonde voeding, wat zeker niet wil zeggen dat ik niet van goed & lekker eten houd. Integendeel!  Maar verantwoord snoepen is des te leuker ?

Nu moet ik toegeven dat mijn eerste probeersel van bananen brood wel wat gezonder kon, maar daar werken we aan de volgende keer. Het belangrijkste is dat ik het eigenlijk echt wel lekker vond! 1 stukje zal wel geen kwaad kunnen zeker? ? En het idee dat je fruit aan het eten bent helpt natuurlijk ook! 

 

Wat heb je nodig?

  • 70 gr. kokospoeder  + extra voor de afwerking ( of indien je hier geen fan van bent kan je dit vervangen door amandelmeel).
  • 130 gr. ongezouten roomboter ( haal de boter een half uur voordien uit de ijskast)
  • 20 gr. zonnebloem olie
  • 160 gr suiker
  • 200 gr. patisserie bloem
  • 3 kleine rijpe bananen ( hoe rijper ze zijn, hoe zoeter de cake zal zijn)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • snuifje zout
  • 2 eetlepels bakpoeder ( of 1 zakje)
  • 2 eetlepels abrikozenconfituur

 

Hoe ga je te werk?

  • Allereerst splits je de eieren. Klop de eiwitten stijf en laat even opzij staan.  
  • Klop de boter samen met de suiker, de vanillesuiker, de zonnebloemolie en het vanille extract op tot een egaal mengsel.
  • Voeg nadien 1 voor 1 de eigelen toe en meng goed.
  • In een apart kommetje meng je de bloem samen met het bakpoeder en de kokos. Zeef dit geheel en voeg toe aan het ei-boter mengsel.
  • Mix dan de bananen samen met het citroensap fijn en voeg toe aan het geheel.
  • Als laatste voeg je het opgeklopte eiwit voorzichtig toe met behulp van een spatel. Zorg dat je een mooi, luchtig en egaal mengsel krijgt.
  • Stort het volledige mengsel in een ingevette bakvorm en zet in de oven gedurende 35-45 min op 180°.  
  • Mijn cakevorm was 30 cm ( een vrij grote vorm) waardoor hij al uit de oven kon na 35 minuten.
  • Heb je een kleinere cakevorm, raad ik je aan om deze wat langer te laten staan!
  • Prik met een satéprikker op tijd eens om te kijken of hij klaar is.
  • Wil je de cake ook nog bedekken met kokos? bestrijk de bovenkant dan met abrikozenconfituur en strooi hier de kokos over.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *