Bloemkool soep met stukjes gebakken zalm

Iedereen is volop op zoek naar originele, lekkere en vaak makkelijke gerechten voor de feestdagen. 

Indien je voor een hele hoop familie moet koken is het vaak makkelijk om een grote pot soep te maken zodat je op de moment zelf

niet de hele avond in de keuken hoeft te duiken!

De gebakken zalmstukjes bovenop de soep geven trouwens een heerlijk feestelijke toets aan je voorgerecht!

 

Wat heb je nodig? ( voor 4-6 personen)

  • 1 bloemkool
  • 2 kleine aardappelen
  • 1,5 liter water
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 3 blokjes groentebouillon
  • peper/zout
  • 1 groot zalmhaasje
  • peterselie voor de afwerking

 

Hoe ga je te werk?

  • Snijd de ajuin en de teentjes look fijn en fruit deze aan in wat olijfolie in je soeppot.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Snijd ook de bloemkool in grove stukken en bak beide een minuutje mee met de
    ajuin.
  • Schenk er nadien het water over en voeg ook de bouillon blokjes toe.
  • Laat het geheel 20 minuten koken en mix nadien fijn. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  • Bak het zalmhaasje in wat olijfolie en plet wat fijn met behulp van een vork.
  • Leg in elk bord enkele stukjes zalm en werk af met verse peterselie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *