Preisoep met brie & spekjes

Niets lekkerder dan een heerlijk soepje op de koude winterdagen. Tevens is het ook een perfect voorgerecht voor de opkomende feestdagen

aangezien het je niet al teveel tijd kost en het een lekkere, verrassende combinatie is.

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 600 gr. preiwitten ( in ringetjes gesneden)
  • 2 kleine aardappelen (in grove stukken gesneden)
  • 1 ajuin
  • 1,2 liter kippenbouillon ( 1,2 L water & 2 blokjes kippenbouillon)
  • 180 gr. brieĀ 
  • 100 gr. spekjes

 

Hoe ga je te werk?

  • Smelt een goede lepel boter in je soep pot
  • Snij de ajuin in grove stukken en laat die even stoven in de boter.
  • Voeg dan de prei toe samen met de aardappelen en een minuutje mee stoven.
  • Overgiet alles met de kippenbouillon en laat de soep 20 minuten doorkoken.
  • Na 20 minuten voeg je de brie in stukjes toe. Je moet de korst hier niet verwijderen.
  • Mix nu alles tot een mooi geheel en laat even afkoelen zodat je ze kan afkruiden met peper en zout naar smaak.
  • 10 minuten alvorens je de soep gaat serveren bak je de spekjes in wat boter
  • Smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *