Soesjes ♥

Heerlijke zachte soesjes gevuld met vanillepudding en ondergedompeld in een ganache.  

Ken je dat gevoel :  1tje is geentje?  Wél, ik verzeker je dat je dat gevoel gaat hebben bij het eten van deze soesjes! 

 

Wat heb je nodig? ( voor +/- 40 kleine soesjes)

  • 300 ml water
  • 200 gr. ongezouten roomboter
  • 6 eieren
  • 1 dl room
  • 200 gr. fondant chocolade
  • 1 zakje puddingpoeder ; 74 gr. ( Je kan ook banketbakkersroom gebruiken maar dit is een makkelijke oplossing en minder zwaar!)
  • 500 ml. volle melk

 

Hoe ga je te werk?

  • Om het puddingpoeder te maken meng je 500 ml koude melk met het poeder. Zet enkele uren in een kom in de ijskast.
  • Zet dan een pannetje op het vuur en kook het water samen met 150 gr. boter.
  • Wanneer de boter volledig gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je totdat het deeg van de bodem loskomt.
  • Zet de pan dan van het vuur en roer 1 voor 1 de eieren erdoor met behulp van een houten lepel.
    Let op, elk ei moet echt volledig opgenomen zijn voor je een ander toevoegt !
  • Schep dan het beslag in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een stukje bakpapier

 

  • Bak ze 15-20 minuutjes in de oven op 200°
  • Laat ze afkoelen en vul ze nadien met de opgesteven pudding. ( Snijd ze voorzichtig middendoor en vul ze met behulp van een koffielepel)
  • Dan is het tijd om de ganache te maken! Kook de room samen met 50 gr. boter in een pannetje op het vuur.
  • Snijd de chocolade in stukken en leg ze in een kom.
  • Giet de kokende room hierover en laat even rusten. Na enkele minuten roer je goed door , de chocolade zal nu gesmolten zijn.
  • Dip alle soesjes in de ganache en laat opstijven in de koelkast. Ik werkte ze nog af met eetbare gouden glitters.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *