Pasta met een romige tomaten-mascarpone saus en verse groentjes

Voor Delhaize Belgium probeerde ik onlangs de kruiden van Santa Maria die in een nieuw jasje gestoken waren.

Ik probeerde hiervoor een nieuw, makkelijk receptje wat uiteindelijk uitdraaide tot de favoriete pasta hier in huis! 

( Buiten spaghetti natuurlijk, nobody can compete with Spaghetti..)

Het is echt een heerlijk, goed gekruide, romige pasta waar je gewoon geen genoeg van krijgt!

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 500 gr. pasta  
  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 1 fles passata
  • 500 gr. mascarpone
  • 3 -4 eetlepels oregano
  • 1 courgette ( in kleine stukjes gesneden)
  • 2 paprika’s ( in kleine stukjes gesneden)
  • 2 wortelen ( in kleine stukjes gesneden)

 

Hoe ga je te werk?

  • Hak de ajuin en de teentjes look fijn en fruit deze aan in wat olijfolie
  • Zet ondertussen een aparte pan op het vuur om de groentjes te bakken.
  • Voeg het gehakt toe aan het ajuin/look mengsel en voeg de oregano kruiden toe wanneer het gehakt gaar is.
  • Voeg de passata toe en nadien de mascarpone.
  • Kruid goed af naar smaak met peper en zout.
  • kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
  • Dresseer de bordjes met de pasta, overgiet met de saus en werk af met de groentjes.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *