Fastfood Saturday – Sloppy Joe’s

Heb je ooit al eens gehoord van Sloppy Joe’s? Als je veel naar Amerikaanse series kijkt, zie je deze lekkernij wel eens passeren. 

Dat zijn dan zo van die momenten dat je al watertandend blijft kijken naar het scherm en je alles zou willen geven voor 1 hap. Herkenbaar?

Sloppy Joe’s zijn eigenlijk hamburgers ( of zachte broodjes) rijkelijk belegd met een overheerlijke saus op basis van gehakt.

Je zou je afvragen ” wie doet er nu zo’n saus op een broodje“. Wel, de Amerikanen uiteraard.

En ik kan ze absoluut geen ongelijk geven want wat is dit lekker!

Het is verder ook heel simpel om in je eigen keuken te bereiden, je hoeft voor deze burger niet helemaal naar Amerika af te reizen! 

 

Wat heb je nodig? ( voor 6-8 hamburgers)

  • 500 gr. varkensgehakt
  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 3 eetlepels Worcester saus
  • 150 ml. tomatensaus ( passata)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 grote eetlepels bruine suiker
  • 2 wortelen
  • 2 groene paprika’s
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel chili poeder
  • 6-8 hamburgerbroodjes

 

Hoe ga je te werk?

  • Hak de ajuin en de look in fijne stukjes en fruit deze wat aan in olijfolie.
  • Voeg het gehakt hieraan toe en bak het gaar.
  • Snijd de wortelen en de paprika’s in fijne stukjes.
  • Voeg dan de groenten, de tomatenpuree, de tomatensaus, de worcestersaus, de bruine suiker en de mosterd toe.
  • Laat de saus even inkoken op het vuur tot ook alle groentjes beetgaar zijn en de smaken goed zijn ingetrokken
  • Roer regelmatig in de pan zodat de saus niet aanbakt.
  • Kruid dan het geheel af met peper, zout en chili poeder.
  • Beleg de hamburgers met de saus en serveer onmiddellijk
  • Smakelijk!

Mocht je toch eens een authentieke sloppy joe willen proeven, kan je nog altijd een reisje boeken naar Amerika!

( Voor meer info & concrete plannen : Citytrip Amerika)

( PS : Vergeet je mij niet mee te vragen ?)

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *