Pasta met scampi’s en pompoencrème

Toen ik deze pasta een tijdje geleden maakte, wist ik direct dat het een blijvertje was.

Comfortfood dat je gegarandeerd kan bekoren tijdens de komende koude wintermaanden!

 

Wat heb je nodig? ( 4 personen)

  • 500 gr. vruchtvlees van een pompoen in blokjes gesneden
  • 2 teentjes look
  • 2 sjalotjes
  • 300 ml kippenbouillon ( 300 ml water waarin 1 opgelost bouillon blokje)
  • 250 gr. zure room
  • 400 gr pasta
  • peper/zout
  • verse geraspte parmezaan voor de afwerking
  • scampi’s ( ik reken er meestal +/- 7 per persoon)
  • Indien je het wat pikant wil maken voeg je wat Chilipoeder toe.

 

Hoe ga je te werk?

  • Stoom de pompoenblokjes gaar ( of kook ze met enkele eetlepels warm water).
  • Fruit de fijngesneden look en de sjalotjes in wat olijfolie en voeg de pompenstukjes samen met de bouillon toe.
  • Laat even sudderen op het vuur en pureer dan alles in de blender.
  • Giet terug over in de pan en voeg dan de zure room toe.
  • Kruid naar smaak af met peper en zout ( en eventueel wat chili poeder) Saus is klaar! Tijd om de pasta te koken.
  • Kook de pasta naar keuze zoals aangegeven op de verpakking.
  • Ik voeg steeds 2 bouillonblokjes toe ( speciaal voor pasta/rijst) tijdens het koken van de pasta. Dit geeft verzekerd meer smaak!
  • Meng de pasta samen met de saus in 1 pan. Bak de Scampi’s in wat boter op een hoog vuur gedurende 2 minuten aan elke kant.
  • Dien de pasta met de scampi’s op en werk af met parmezaan.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *