Scampi’s in een curry sausje met stukjes appel, selder en tomaat

Scampi’s, scampi’s, scampi’s.. Ik zou ze echt kunnen blijven eten! 

Tip : Je kan dit gerecht goed pittig maken door pikante curry kruiden te gebruiken

 

Wat heb je nodig? (2/3 personen)

  • 3 stengels selder
  • 2 tomaten
  • 1 appel
  • curry kruiden
  • scampi’s – zoveel naar believen. 
  • 25 cl light room
  • groentebouillon blokje.
  • 1/2 dl water.
  • 125 gr. rijst

 

Hoe ga je te werk?

  • Allereerst snijd je de appel en de selder fijn.
  • Verwijder het vruchtvlees bij de tomaten en snijd de overgebleven delen in fijne blokjes.
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en voeg hier de fijngesneden selder en de blokjes tomaat aan toe.
  • Roer enkele minuten goed en voeg dan het water en het bouillon blokje toe en laat inkoken.
  • Voeg nadien pas de stukjes appel toe.
  • Voeg dan de room toe en kruid het geheel naar smaak af met peper, zout en curry kruiden.
  • Laat de pan op een middelmatig vuurtje staan totdat de saus ingedikt is.
  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bak intussen de scampi’s in wat boter en voeg deze als laatste toe aan de curry.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *