Pasta met kip & een romige paprikasaus

Ook al blijft het vrij warm weer voor de tijd van het jaar, toch snak ik stiekem naar wat comfortfood.

Lekker romige pasta’s, ovenschotels met veel kaas , lasagna’s,..

Ik ben dus volledig klaar voor de winter & mijn ‘ to do’ lijstje staat ook al weer helemaal vol met heerlijke winterse gerechtjes. 

Ben jij ook stiekem een winterpersoon? Begin dan maar met deze lekkere gegrilde paprikasaus te maken!

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 rode paprika’s
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 dl room
  • een blikje tomatenblokjes van 400 gr.
  • 400 gr pasta naar keuze
  • Vers geraspte parmezaan
  • 3 kipfilets

 

Hoe ga je te werk?

  • Eerst snijd je de paprika’s in 4 stukken en verwijder je alle pitjes.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en kruid af met peper en zout.
  • Bak ze gedurende 30 minuten op 200° in de oven.
  • Fruit de geperste teentjes look en het fijngesneden sjalotje in wat olijfolie aan in grote pan op een matig vuurtje.
  • Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken.
  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes en voeg toe. 
  • Als laatste voeg je de tomatenblokjes toe en laat je het geheel even inkoken.
  • Giet nu de saus in een blender zodat het 1 mooi fijn gemixt geheel wordt
  • Giet dan de saus terug over in de pan en voeg de room toe. Laat het geheel even inkoken & kruid dan goed af met peper en zout! 
  • Ondertussen kook je de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snij de kipfilets in kleine blokjes en bak deze goudbruin in wat olijfolie. ( Kruid ook af met peper & zout)
  • Giet de pasta af en meng deze goed onder de saus.
  • Serveer indien mogelijk direct en werk af met verse parmezaan schilfers. Smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *