Fluffy Blueberry pancakes

Enkele jaren geleden maakte ik voor de eerste keer voor een vriendin ‘ Blueberry Pancakes’ en sindsdien ben ik er echt verzot op!

Ik kwam deze week tot het besef dat ik ze al echt héél lang niet meer gemaakt heb en daar moest natuurlijk verandering in komen!

Het was een beetje zoeken naar het juiste recept maar ik ben heel blij met dit eindresultaat. Super zachte,  fluffy pannenkoekjes waar je geen genoeg van krijgt!

 

Wat heb je nodig? ( voor +/- 6 pannenkoekjes)

  • 200 gr. zelfrijzende bloem
  • 35 gr. gesmolten boter
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 ml. melk
  • 1 ei
  • 150 gr. bosbessen
  • Topping naar keuze. ( Ik gebruikte bloemsuiker & honing)

 

Hoe ga je te werk?

  • Meng de bloem samen met het bakpoeder.
  • Klop het ei los in de melk en maak een kuiltje in de kom met de bloem.
  • Giet in dit kuiltje de melk met het losgeklopte ei en meng alles goed door elkaar met een garde.
  • Voeg de boter toe aan het mengsel en als laatste de bosbesjes.
  • Roer goed zodat de besjes doorheen het mengsel verspreid zitten.
  • Zet dan een (anti kleef) pan op het vuur en verhit hit een klein lepeltje olijfolie of boter in.
  • Neem een kleine soeplepel ( of 2 eetlepels) en giet telkens 1 lepel beslag in de pan
  • Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en serveer met je topping naar keuze!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *