Toastjes met geitenkaas en groene asperges

Om het weekend goed te beginnen maakte ik deze heerlijke hapjes in combinatie met een lekkere Gin Tonic. 

Een beetje profiteren van de laatste zonnestralen & stiekem al uitkijken naar de zomer volgend jaar!

 

Wat heb je nodig?

  • Enkele sneden brood. ( Ik kocht een Toscaans brood en sneed het thuis zelf, dan krijg je dikkere snede)
  • Geitenkaas ( In de Carrefour kan je een pakje kopen met 12 kleine rondjes)
  • Groene asperges – reken er 3 per snede brood
  • Honing

 

Hoe ga je te werk?

  • Snij enkele sneden van het vers brood en leg deze op een bakplaat.
  • Besprenkel ze met wat olijfolie en zet ze in de oven voor 5 minuten op 175°
  • Zet een pot met wat gezouten water op het vuur en kook de asperges hier in 5 minuten gaar.
  • Leg de geitenkaas stukjes op de sneetjes brood en smeer er wat honing over.
  • Snij dan de topjes van de groene asperges en leg deze bovenop de geitenkaas.
  • Leg de snede brood terug in de oven op 175° totdat de kaas gesmolten is.
  • Kruid nog snel af met wat peper voor het serveren en eventueel nog met wat extra honing.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *