Pesto-burgers in een pittabroodje

Pitabroodjes doen mij vooral terugdenken aan de lugubere donkere pita zaken waar we vroeger al eens vaker een stop inlaste na het uitgaan.

I.p.v vettig pita vlees en goed veel looksaus ( zoals het hoort uiteraard), ging ik voor een iets gezondere versie deze keer.

Er kwam dan ook geen alcohol aan te pas voordien : )

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 broodjes)

  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • 100 gr. pijnboompitten
  • een handje vol verse basilicum kruiden
  • 500 gr. gemengd gehakt
  • 3 tomaten
  • 2 kleine teentjes look
  • 4 eetlepels pesto
  • olijfolie
  • rucola
  • 4 pitabroodjes

 

Hoe ga je te werk?

  • Mix de kaas, de pijnboompitten en de basilicum in de keukenmachine om je droge pesto te maken.
  • Meng dit nu met het gehakt tot een egaal geheel en kruid het gehakt mengsel goed af met peper en zout.
  • Maak hier nu 4 hamburgers van dezelfde grootte van. 
  • Bak de hamburgers in wat boter goudbruin.
  • Verwijder het vruchtvlees van de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Pers de 2 teentjes look uit en voeg bij de tomatenstukjes. Meng alles goed met een lepeltje olijfolie.
  • Meng ook de 4 eetlepels pesto met wat olijfolie om als dressing te gebruiken.
  • Rooster de pita broodjes ( kan ook in de airfryer) en vul met wat rucola salade.
  • Vul met de hamburgers, wat tomaatjes en werk af met wat pesto dressing.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *