Havermout wafels met banaan en honing

Ok, dit is stiekem 1 van mijn lievelingsontbijtjes!  Het is echt niet veel werk en je kan er ineens genoeg maken voor de dag nadien. 

( Of gewoon als 4 uurtje nadien als je je niet kan inhouden zoals mij 🙂 )

De wafels zijn heerlijk zoet van smaak door de honing en de banaan, een toppertje als je het mij vraagt!

 

Wat heb je nodig? ( voor 8 wafels)

  • 1 potje vanille extract
  • 100 gr. havermout
  • 120 gr. patisseriebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • een theelepel kaneel
  • 70 ml. honing + extra voor de afwerking
  • 150 ml. melk
  • 1 heel rijpe banaan
  • Extra fruit & poedersuiker voor de afwerking

Hoe ga je te werk?

  • Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom ( de havermout, de bloem , een theelepel kaneel & het bakpoeder)
  • Voeg er dan alle natte ingrediënten ( de melk, de honing , de eieren en de zonnebloemolie )aan toe en roer alles goed door elkaar.
  • Snij de rijpe banaan in kleine stukjes en meng deze onder het mengsel.
  • Mengsel is ready to bake! Bak 8 wafels mooi goudbruin en serveer ze met je toppings naar keuze
  • Echt héél lekker met wat honing, poedersuiker en vers fruit!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *