Salade met geitenkaas & spekjes

Een echte klassieker die niet teleurstelt! Ik at hem onlangs op restaurant en kon niet wachten om hem nog eens thuis klaar te maken. 

Zo simpel maar toch zo lekker! 

 

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 2 handjes gemengde sla
  • 1 jonagold appel
  • 200 gr. spekreepjes
  • een halve komkommer
  • 10 kerstomaatjes
  • 4 kleine sneetjes rozijnenbrood
  • 4 kleine stukjes geitenkaas (ik koop altijd voorgesneden rondjes)
  • 3 eetlepels honing/mosterd dressing van vandemoortele
  • 3 eetlepels honing
  • een handje vol pijnboompitjes

 

hoe ga je te werk?

  • Bak de spekjes in wat boter op het vuur.
  • Snijd de appel in dunne schijfjes en bak de schijfjes in het vet van de spekjes.
  • Snij de komkommer in kleine blokjes en de tomaatjes in halve partjes.
  • Leg de sneetjes rozijnenbrood met daarop de stukjes geitenkaas onder de grill in de oven voor 4-5 minuten. ( lukt ook in de airfryer!)
  • rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof.
  • Maak de dressing : Roer de honing/mosterd dressing samen met de honing en een eetlepel olijfolie door elkaar.
  • Dresseer de bordjes met de sla, de tomaatjes , de komkommer, de pijnboompitjes, de spekjes , de gebakken appelstukjes en werk af
    met de sneden brood met de gesmolten geitenkaas.
  • Serveer met de dressing. Smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *