Saturdaynight ♥ : Pizza met parmaham en pesto

Het is zaterdagavond en mijn anderhalf weekje vakantie zit er jammer genoeg bijna op. Tijd om nog eens wat uitgebreider te koken

nu ik de energie hier nog voor vind! Vaak zit ik wel boordevol ideeën maar door de drukke werkweken wordt er niet veel omgezet in praktijk.

Deze homemade pizza was perfect om mijn vakantie mee af te sluiten! Comfortfood, een lekker glaasje wijn & een scary movie

Meer moet dat niet zijn!

 

Wat heb je nodig?  ( voor 2 grote pizza’s)

Voor het deeg :

  • 650 gr. patisserie bloem
  • 375 ml lauw water
  • 2 zakjes droge gist ( = 4 eetlepels)
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zout

Voor de topping :

  • 1 bol mozarella
  • 8 plakjes parmaham
  • enkele pijnboompitjes
  • een klein potje pikante tomatensaus
  • enkele eetlepels groene pesto
  • 2 handjes rucola
  • pikante pizza olie ( indien gewenst)

 

Hoe ga je te werk?

Voor het deeg : 

  • Begin met de voorbereiding van je deeg de avond ervoor of diezelfde ochtend.
    Het moet tijd genoeg hebben om te kunnen rijzen en je deeg zal krokanter zijn als je het ruim op voorhand maakt.
  • Neem een grote mengkom en doe hierin de patisseriebloem, het lauw water en de droge gist.
  • Kneed alles goed door elkaar en strooi dan wat bloem op je werkblad.
  • Kneed het deeg nu zeker een goede 10 minuten met je handen. Leg het deeg even terug in de mengkom en voeg de melk en de olijfolie toe. 
  • Begin opnieuw te kneden en zodra de olijfolie en de melk volledig opgenomen zijn in het deeg, rol je het deeg opnieuw uit op je werkblad en kneed je verder.
  • Als laatste voeg je de eetlepel zout toe en kneed je opnieuw een dikke 5 minuten. Je deeg moet vrij elastisch geworden zijn.
  • Tijd om het deeg te laten rijzen! Vet een grote mengkom in met olijfolie en rol het deeg op tot een dikke bol.
  • Leg deze in de mengkom waarover je een vochtige handdoek legt. Zorg ervoor dat je deze kom op een warme plaats zet voor minstens 2 uur. 
    ( Het deeg moet minstens in volume verdubbeld zijn)
    Als je het deeg de avond voordien zou maken, kun je het deeg na de 2 uur in folie wikkelen en in de ijskast leggen.
    Indien je het dezelfde ochtend maakt, kun je het gewoon in de kom laten staan totdat je de pizza’s gaat bakken.

De topping :

  • Neem , wanneer je de pizza’s wil beginnen bakken, het deeg erbij en verdeel het in 2 gelijke delen.
  • Rol beide delen uit tot een mooie ronde. ( Ik heb met behulp van een taartring de pizza mooi rond gevormd).
  • Smeer eerst enkele eetlepels pesto uit over de bodems.
  • Nadien smeer je de pikante tomatensaus hierover uit.
  • Bedek nu elke pizza met 4 sneetjes parmaham en strooi hierover wat pijnboompitjes
  • Snij de bol mozarella in fijne sneetjes en verdeel deze over de pizza’s.
  • Zet de pizza’s in de oven op 200° voor 15-20 minuutjes.
  • Verdeel dan wat rucola over de pizza’s en besprenkel met de pikante olie
  • Smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *