Romige pasta met gehakt en tomaatjes

Het valt je misschien op dat er hier meer & meer pastagerechtjes gepost worden. Ik ben al geleidelijk aan in herfstmodus aan het overschakelen en daar horen

natuurlijk wat vollere gerechtjes bij.  Het begint vaker te regenen, de dagen worden stilaan donkerder, het wordt kouder buiten

en dan heb ik minder zin om s’avonds sla te eten.

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 400 gr. linguine
  • 400 gr. gemengd gehakt
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 150 gr. mascarpone
  • 1 bussel pijp ajuintjes in fijne ringetjes gesneden
  • 200 ml passata
  • 3 tomaten

 

Hoe ga je te werk?

  • Hak de ajuin fijn en pers 2 teentjes look. Fruit beide samen wat aan in een pan met een beetje olijfolie.
  • Voeg de fijngesneden pijpajuin toe en bak gaar.
  • Voeg dan het gehakt toe en en kruid het geheel af met basilicum, peper en zout
  • Voeg de passata toe en laat het geheel even pruttelen op het vuur.
  • Verwijder het vruchtvlees bij de tomaten en snijd deze in kleine blokjes.
  • Voeg de tomatenblokjes onder het gehaktmengsel en houd er enkele over om te dresseren.
  • Kook dan de pasta gaar ( meng er enkele eetlepels olijfolie onder) en voeg dan het gehaktmengsel toe.
  • Als laatste voeg je de mascarpone toe en meng je alles goed.
  • Dresseer de pasta over de borden en werk af met de tomatenblokjes en verse peterselie.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *