Verse Zalmfilet met pasta, een heerlijk vissausje en groene asperges

Zalm en groene asperges belanden bijna wekelijks in mijn winkelkar, zeker nu we voluit aan het genieten zijn van het goede weer.

Je kan zoveel leuke, lichte gerechtjes maken met zalm, de mogelijkheden zijn oneindig!  

 

Wat heb je nodig?  ( voor 4 personen)

  • Een bakje kleine groene asperges
  • 4 stukken verse zalm
  • pasta naar keuze ( +/- 400 gr.)
  • 200 gr. geraspte emmentaler
  • 3 eetlepels boter + 3 eetlepels bloem
  • 200 ml visbouillon ( 200 ml water  en 3/4 visbouillonblokje erin opgelost)
  • 200 ml light room
  • 100 ml droge witte wijn.
  • Peper/zout

 

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Vet een ovenschotel in met wat olijfolie en leg hier de zalmfilets in. Kruid ze goed af met peper en zout en zet ze 15-20 minuutjes in de oven.
  • Je kan de zalm ook in de airfryer bakken! Héél simpel, 10 minuutjes op 180° en klaar.
  • Snijd de uiteinden van de asperges eraf. Leg de asperges in een mengkom en meng goed met enkele eetlepels olijfolie, peper en zout.
  • Let ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in de oven 10-12 minuutjes op 180°
  • Dan kunnen we de saus gaan maken. Smelt de boter en voeg de bloem toe .
  • Voeg de visbouillon toe en laat wat inkoken.
  • Voeg dan de witte wijn toe en laat de alcohol wat verdampen.  
  • Nadien voeg je de room toe en laat je de saus indikken.
  • Als laatste voeg je de geraspte kaas toe en blijf je goed doorroeren totdat de kaas volledig gesmolten is. Kruid af met peper en zout naar eigen smaak.
  • Kook ondertussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Dresseer de bordjes met de pasta, de saus, de zalm en de asperges.
  • Smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *