Hartig bloemetje als héérlijk aperitiefhapje

Ik heb mijn favoriet aperitiefhapje gevonden deze zomer! Zeg nu eerlijk, ziet deze bloem er nu niet gewoon geweldig spectaculair uit?

Ik heb nog beter nieuws, het is ook nog eens super eenvoudig om te maken! Wil jij je gasten ook eens verbluffen met je kookkunsten

en wil je er vooral niet veel tijd in steken? Niet twijfelen , gewoon doen!

 

Wat heb je nodig?

  • 2 plakken bladerdeeg
  • een potje groene pesto
  • en handje vol pijnboompitten
  • een pakje Maredsous kaas ( of een andere kaas die je graag mag)
  • 2 eieren

 

Hoe ga je te werk?

  • Leg het eerste vel bladerdeeg open ( op een stukje bakpapier) en leg hier alle stukjes kaas op. 
  • Laat nog 1 à 2 cm vrij aan de zijkanten
  • Smeer dan de pesto volledig uit over de plakjes kaas.
  • Bedek nu met de 2de vel bladerdeeg en druk de zijkanten goed aan.
  • Zet dan een glas in het midden en snijd nu kleine reepjes. Je begint te snijden van aan het glas tot aan de buitenkant.
  • Je moet dus volledig door het bladerdeeg snijden.

 

 

 

 

 

 

 

  • Neem dan elk reepje vast en draai dit 4 tot 5 keer rond.
  • Klop de eitjes snel op met een vork en smeer nu het geheel hiermee in.
  • Als laatste verwijder je het glas en strooi je de pijnboompitten over het bladerdeeg
  • Bak de bloem nu mooi goudbruin voor ongeveer 20-25 min op 180°

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *