Héérlijke Nasi Goreng waar je geen genoeg van krijgt !

Als we chinees bestellen ( of uit gaan eten) kijk ik vooral uit naar de overschotjes. Zo leuk dat je de dag nadien nog kan nagenieten van al

dat lekker eten. Of in sommige gevallen gewoon enkele uurtjes later, toch? 🙂

Ik ben altijd heel snel voldaan van Chinees waardoor ik nooit echt grote hoeveelheden in 1 keer eet. 

Maar enkele uurtjes later ben ik er weer helemaal klaar voor!

Enkele jaren geleden waren we voor Valentijn gaan uiteten bij een vrij Chique Chinees zaak bij ons in de buurt.

We kregen enkele bordjes voorgeschoteld ( héél lekker), maar altijd maar net genoeg. Dit betekende dat we op het einde van de avond

helemaal niets over hadden en daar praat mijn vriend na al die jaren nog over. Het zat duidelijk vrij diep 🙂

Toen ik deze Nasi Goreng maakte, maakte ik dus een hele grote wokpan vol, zodat er zeker genoeg was voor enkele dagen.

 

Wat heb je nodig? ( Voor 4-6 personen)

  • 800 gr kip.
  • 125 gr. roze garnalen
  • 1 bussel pijp-ajuintjes
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes look
  • 400 gr. wok groenten
  • 400 gr. sojascheuten
  • 200 gr. erwten ( diepvries)
  • 250 gr. lange graan rijst
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 4 eieren
  • Ketjap

 

Hoe ga je te werk?

  • Snipper de ajuin samen met de teentjes look fijn.
  • Zet een wokpan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit hier de ajuin/look snippers in.
  • Snij de kip in lange, dunne en kleine reepjes en bak deze in de wokpan goudbruin.
  • Bak ondertussen in een aparte pan een omelet van de 4 eieren. ( Afgekruid met peper en zout)
  • Snijd de omelet in kleine fijne reepjes nadien en zet even apart.
  • Zet een aparte pot op het vuur en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. ( Voeg een bouillonblokje in het water voor extra smaak)
  • Snij de pijp-ajuintjes in fijne ringetjes en voeg deze toe aan de kip.
  • Voeg dan de wok groenten, samen met de erwtjes toe aan de wokpan met de kippenreepjes. Voeg ook het bouillonketeltje toe.
  • Voeg er de Ketjap aan toe ( enkele eetlepels naar smaak) en kruid af met peper en zout.
  • Voeg dan de garnalen samen met de soja scheuten toe.
  • Als laatste voeg je de stukjes omelet toe samen met de rijst. Proef of er nog wat Ketjap of peper/zout bij moet.
  • Veel smulplezier!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *