Scampi’s in een curry sausje met stukjes appel

Scampi’s, scampi’s, scampi’s.. Ik zou ze echt kunnen blijven eten! 

Je kan dit gerecht goed pittig maken door pikante curry kruiden te gebruiken, heerlijk in combinatie met de stukjes appel.

 

Wat heb je nodig? (2/3 personen)

  • 3 stengels selder
  • 3 tomaten
  • 1 appel
  • curry kruiden
  • scampi’s – zoveel naar believen. ( méér dan 4 in elk geval)
  • 25 cl light room
  • groentebouillon blokje.
  • 1/2 dl water.
  • 125 gr. rijst

 

Hoe ga je te werk?

  • Allereerst snij je de appel en de selder fijn.
  • Verwijder het vruchtvlees bij de tomaten en snij de overgebleven delen in fijne blokjes.
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en voeg hier de fijngesneden selder, appel en de tomaat blokjes aan toe.
  • Houd enkele tomaatjes apart voor de afwerking.
  • Roer enkele minuten goed en voeg dan het water en het bouillon blokje toe en laat inkoken.
  • Voeg dan de room toe en kruid het geheel naar smaak af met peper, zout en curry kruiden.
  • Laat de pan op een middelmatig vuurtje staan totdat de saus ingedikt is.
  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bak intussen de scampi’s in wat boter en voeg deze als laatste toe aan de curry.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *