Risotto & zalm met een pesto korstje

Ik ben echt ongelofelijk fan van een heerlijke smeuïge risotto! Zo’n smaakvol gerechtje gaat er bij mij echt wekelijks in!

( al probeer ik dit te vermijden wegens een teveel aan calorieën 🙂 )

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 4 mooie verse stukken zalm
  • 250 gr. risotto rijst ( Uncle Ben’s – Risotto die nooit mislukt! )
  • 2 pasta bouillon blokjes
  • een handje vol pijnboompitjes
  • 3 eetlepels pesto
  • 3 eetlepels panco
  • 3 eetlepels parmezaan
  • Enkele zongedroogde tomaatjes

 

Hoe ga je te werk?

  • Om de zalmkorst te maken doe je de pesto en de panco samen met 1 eetlepel parmezaan in een kommetje en meng je alles door elkaar.
  • Kruid wat af met peper en zout.
  • Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie en leg hier de stukken zalm naast elkaar in.
  • Leg een goed laagje van je pesto mengeling op de stukken zalm en smeer mooi uit. Druk er overal wat pijnboompitjes in.
  • De zalm mag ( afhankelijk van de dikte) 15- 20 minuutjes op 180 graden in de oven.
  • Je hebt ongeveer dezelfde tijd nodig om de risotto rijst te maken!
  • Zet een pot met wat olijfolie op het vuur en voeg hier de risotto rijst aan toe. Roer goed gedurende 2 minuten.
  • Neem 750 ml water en voeg hier de 2 bouillon blokjes aan toe.  Dit ga je nu geleidelijk over de rijst moeten gieten gedurende 15-20 minuten.
  • Je moet er elke keer voor zorgen dat de bouillon volledig opgenomen is door de rijst.
  • Wanneer de risotto gaar is, voeg je nog 2 eetlepels parmezaan toe.
  • Werk de bordjes af met de risotto, de zalm en daarbovenop nog enkele zongedroogde tomaatjes.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *