Een goddelijk dessert : Brownies met aardbeien

Dat aardbeien en chocolade een match made in heaven zijn, weten wij vrouwen al langer!

Daarom probeerde ik dit weekend eens iets uit wat ik al langer op mijn ‘ to cook’ lijstje had staan.

Ik maakte brownies, bedekt met nutella en verse aardbeitjes. Say Whaaaaat.  Yes, you heard me!  

Boodschap aan alle vrouwen : Start baking  sweeties because you do not wanna miss this!

 

Wat heb je nodig?

  • 130 gr. ongezouten roomboter.
  • 300 gr. kristalsuiker
  • 150 gr. donkerbruine bastardsuiker
  • 300 gr. pure chocolade
  • 2 eetlepels pannenkoeken stroop
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels vanille extract
  • 200 gr. bloem
  • 50 gr. cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • enkele eetlepels Nutella
  • 2 handjes verse aardbeien

Ik gebruikte voor dit recept niet mijn standaard 20x20cm bakvorm voor brownies maar nam een grotere rechthoekige  schaal die ongeveer het dubbele

van inhoud had. Je kan dit recept dus halveren wil je het in de klassieke bakvorm maken!

 

Hoe ga je te werk?

  • Doe de boter, de kristalsuiker, de donkerbruine bastardsuiker, de stroop en 250 gr. chocolade in een steelpannetje en zet deze op een zacht vuurtje.
  • Zorg ervoor dat de boter en de chocolade volledig gesmolten zijn en laat het mengsel dan afkoelen.
    Je kan dit het beste doen door dit over te gieten in een andere, grote mengkom.
  • In een aparte kom klop je de eieren samen met het vanille extract op tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het afgekoelde chocolade mengsel hieraan toe en klop alles rustig tot een mooi egaal geheel.
  • Als laatste voeg je de bloem, de cacaopoeder en de bakpoeder toe en meng je alles voorzichtig onder elkaar.
  • Stort het mengsel dan in je bakvorm ( bekleed met bakpapier) en zet dit ongeveer 20 -25 minuutjes in de oven op 180°
  • Laat de brownie afkoelen in de bakvorm.
  • Neem er dan de pot Nutella bij en bedek de volledige bovenkant  met nutella.
    ( Als de nutella niet zo goed smeert kan je een apart potje met enkele eetlepels nutella enkele seconden in de microgolf zetten)
  • Snij de aardbeien in kleine stukjes en leg ze erboven op.
  • Smelt de overige 50 gr. pure chocolade en verdeel deze over de aardbeien.
  • Je kan de brownie best in de ijskast bewaren!

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *