a frozen Gin Tonic? Yes please!

Dat ik graag af en toe eens een ‘ginnetje drink, dat kan iedereen uit mijn nabije omgeving zeker en vast bevestigen.

Maar wat als ik je vertelde dat je het ook bevroren kan serveren? Héél verfrissend voor de warme zomerdagen ( die ons hopelijk nog te wachten staan) en je gaat je gasten zeker en vast omver blazen met dit origineel aperitiefje dat overigens nog is heel makkelijk is om te maken!

 

Wat heb je nodig?

  • 250 ml Tonic. ( ik gebruikte de klassieke Fever Tree)
  • 1 dl Gin naar keuze
  • 500 ml aardbeienlikeur ( ik kocht mijn fles bosaardbeienlikeur gewoon bij de Carrefour)
  • 800 ml aardbeiensiroop
  • sap van een halve limoen

 

Hoe ga je te werk?

  • Neem een bakje dat in de diepvries mag ( een brownie bakblik gaat ook) en voeg alle ingrediënten samen.
  • Roer alles goed door elkaar en zet het bakblik een nachtje in de vriezer.
  • Neem dan een vork en krab het ijs los en doe in aparte kleine kommetjes.
  • Je kan deze kommetjes best nog even in de vriezer zetten alvorens te serveren, dan smelt het minder snel!
  • Genieten maar!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *