Koken Voor Sofie Dumont ter ere van World Meat Free week! ♥

Deze maandag ( 11 juni 2018) werd ik uitgenodigd om samen met 5 andere foodbloggers deel te nemen aan een kookwedstrijd

ter ere van World Meat Free Week. World Meat Free Week is het internationale broertje van ‘ Dagen Zonder Vlees’.

De wedstrijd hield in dat je een vegetarische maaltijd moest maken ter plaatste zonder dat je op voorhand de ingrediënten kende

die aanwezig zouden zijn. Het eerste gedacht dat door mij heen ging bij het lezen van die mail was : ‘ Say Whaaaaaaaaaaat… ?!’

Ja, ik kook héél veel thuis en zeker ook regelmatig vegetarisch, maar om zonder recept aan de slag te gaan leek mij heel beangstigend.

Dat was nog niet alles. Toen ik een beetje verder las stond er ook nog eens in dat Sofie Dumont in de jury zou zitten om alle gerechtjes te beoordelen.

Ja hoor, alsof ik nog geen stress genoeg had. Maar ik besefte dat dit ook een kans was dat ik niet kon laten liggen.

Hoeveel keer in je leven heb je namelijk de opportuniteit om voor een top chef als Sofie te koken?  ‘ Gaan met die banaan dus’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was even overweldigend om snel een vegetarisch recept te bedenken maar uiteindelijk heb ik het dan toch voor elkaar gekregen

om iets in elkaar te flansen! 

De weken voordien had ik mij wel voorbereid door regelmatiger vegetarisch te koken maar jammer genoeg waren de producten

die ik gebruikt had om te oefenen niet aanwezig! Geen Quinoa, couscous of kikkererwten, maar linzen, gierst en een overvloed aan groenten.

Ik maakte gewokte bloemkool klaar met gemarineerde courgette in citroensap, geserveerd met feta en munt.

Het kreeg goede commentaren, waar ik echt zo opgelucht over was! Hoewel ik niet gewonnen ben, ben ik weeral een hele leuke ervaring rijker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *