Feta kroketjes met een zoete aardappel salade.

Deze week is het World Meat Free Week waar jullie ongetwijfeld al over gehoord hebben als echte foodies. 

De organisatie doelt erop om iedereen eigenlijk 1x deze week zijn/haar portie vlees/vis te laten  vervangen door een volwaardige vegetarische maaltijd. 

Dit zou echter al een heel groot verschil maken voor onze planeet als iedereen zich engageert en ik sta hier echt volledig achter!

Weet je hoeveel water er nodig is voor de productie van 1 hamburger? Dit zou gelijk zijn aan je douche 2 maand non stop te laten lopen. Say WHAT?!

Ik heb in ieder geval de nodige motivatie gevonden om minstens 1x per week een vegetarische maaltijd thuis voor te schotelen.

( Stiekem heb ik dit nog niet tegen manlief verteld 😉 )

 

Wat heb je nodig? ( voor 8 feta kroketjes- 4 personen)

  • Panko = broodkruimels. ( ik kocht 2 dozen hiervan in de Carrefour, ik gebruikte iets meer dan 1 doos!) 
  • Bloem
  • 4 eieren
  • 450 gr. feta 
  • 4 handjes Rucola sla
  • 3 grote zoete aardappelen
  • 1 ,5 komkommer 
  • 4 radijsjes
  • paprikapoeder

 

Hoe ga je te werk?

  • Neem 400 gr. feta ( 2 blokken van 200 gr.) en snijd hier uit elke blok 4 repen uit.
  • Neem 3 diepe kommetjes en vul deze 3 met : Een ruime hoeveelheid bloem, 4 geklutste eitjes, en de panko.
  • Kruid de kommetjes van de eitjes en de bloem al goed af met peper en zout. Zo gaan je kroketjes al goed afgekruid zijn!
  • De bedoeling is nu dat je alle kroketjes gaat paneren. Haal de blokjes feta eerst door de bloem.
  • Zorg dat de feta volledig bedekt is met de bloem ( klop het teveel aan bloem even af) en haal ze nu door de geklutste eieren.
  • Hier moet je er weer voor zorgen dat de feta volledig bedekt is met het eiermengsel.
  • Om zeker te zijn dat ze goed gepaneerd zijn herhaalde ik stap 1 & 2.
  • Haal ze als laatste goed door de panko en leg ze op een stukje bakpapier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Je kan de kroketjes direct bakken in de pan, maar ik zet ze altijd nog even een uurtje in de ijskast.
  • Dan is het tijd om de zoete aardappelen te bereiden!
  • Schil ze alle 3 en snijd ze dan in kleine blokjes.
  • Doe ze in een grote mengkom en voeg hier enkele scheutjes olijfolie aan toe samen met wat peper, zout en paprikapoeder.

 

  • Verspreid ze over een bakplaat ( bekleed met bakpapier) en bak ze ongeveer 20 minuutjes op 180°.
  • Ondertussen bak je de feta kroketjes in een ruime pan met voldoende olijfolie.
  • De komkommer kan je in blokjes snijden, maar ik koos ervoor om hem hier sliertjes van te maken met mijn spiralizer.
  • Neem dan de bordjes en dresseer met de rucola, de komkommer, schijfjes radijsjes, enkele zoete aardappelen en de kroketjes.
  • Verkruimel als laatste de overige feta nog over de bordjes .
  • Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *