Strawberry Daiquiri voor de zoetebekken ♥

Oh wat houd ik van cocktails! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vroeger veel geregelder eens dronk, tijdens die zotte ( ‘ zatte’) studentenjaren.

Misschien apprecieerde ik het ook wel niet zoals nu aangezien ze toen op feestjes vaak in plastieken bekers geserveerd werden en een ‘ adje ( = ad fundum) niet uitzonderlijk was.

Vandaag de dag heb ik mijn cocktail graag geserveerd in een mooi glas, met veel ijs en liefst in een zuiders land 😉

Deze strawberry daiquiri is echt een héérlijk zoete cocktail die je mij elke avond mag serveren!

 

Wat heb je nodig? ( voor 2 glaasjes)

  • 10 cl frambozencoulis/aardbeiencoulis
  • het sap van 1 limoen
  • 8 cl rum ( Ik gebruikte Havana)
  • 5 cl bosaardbeien likeur ( deze likeur vond ik zelfs bij de Carrefour)
  • 2 eetlepels suiker
  • crushed ice

 

Hoe ga je te werk?

  • Meng de coulis samen met de rum en de likeur in een ruime beker of cocktail shaker.
  • Roer er de suiker door tot deze volledig opgelost is.
  • Voeg het limoensap toe en meng alles met enkele lepels crushed ice.
  • Serveer met eventueel wat vers fruit en eetbare bloemetjes.
  • Drink er niet teveel want ik ben niet verantwoordelijk voor de gevolgen 😉

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *