Frisse citroencake!

Een heerlijk frisse cake die je makkelijk kan serveren op een zomerse avond bij een kopje koffie!

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gr. ongezouten roomboter
  • 220 gr. witte bastardsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 citroen
  • 100 gr. Griekse yoghurt 
  • 275 gr. patisserie bloem
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gr. poedersuiker
  • 2 handjes pistachenoten.

 

Hoe ga je te werk?

  • Klop de boter samen met de suiker op tot een romig geheel. Voeg dan het vanille extract toe.
  • Rasp de citroen ( Zorg dat je enkel het gele van de citroen raspt, het witte smaakt heel bitter) en pers ze vervolgens.
  • Vervolgens voeg je de yoghurt, de citroenrasp en het sap toe aan het botermengsel. Meng alles tot een mooi geheel.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en als laatste voeg je de bloem samen met het bakpoeder toe aan het geheel.
  • Mix tot een glad, egaal deeg.
  • Neem een rechthoekige cakevorm. ( Je vind degene die ik gebruikt heb hier terug op bol.com) van 30 cm doorsnede.
  • Vet deze in met een cakespray of wat boter en stort het mengsel hierin.
  • Bak de cake 45- 55 minuten in de oven op 175°.
  • Haal de cake dan uit de vorm en laat deze vervolgens volledig afkoelen alvorens je de topping maakt.
  • Doe dan de poedersuiker in een kommetje en voeg 5 tot 8 eetlepels warm water toe. Meng tot je een mooie witte glazuur krijgt.
  • Smeer de glazuur uit over de cake en werk af met gehakte pistachenoten.
  • Smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *