Een bananentaart om je vingers bij af te likken ! ( + NO BAKE)

Ik had al zolang het idee om eens een bananentaart te maken, maar zoals zoveel ideeën werd deze even op de eindeloos lange ‘ to do’ list geschoven.

Omdat er meestal aan mij gevraagd wordt om het dessert mee te nemen naar familie-etentjes, moest ik vorig weekend snel een receptje verzinnen.

Het was tropisch warm dus ik had echt geen zin om mijn oven te gebruiken! Een ‘ no bake’ taartje leek dus de perfecte oplossing! 

Je kan voor dit recept best een bakvorm gebruiken die een losse bodem heeft want we gaan werken met een koekjesdeeg en dat gaat anders

niet makkelijk ( of althans niet heel) uit de vorm komen! (Ik bestelde mijn bakvorm op bol.com , 1tje van 36x13cm)

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gr. Maria koekjes
  • 230 gr. ongezouten roomboter
  • 5 bananen
  • 250 ml. slagroom
  • 1 zakje slagschuim van Dr. Oetker
  • 250 gr. mascarpone ( op kamertemperatuur)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • Chocolade rasp
  • 50 gr. pure chocolade
  • sap van een halve citroen

 

Hoe ga je te werk?

  • Eerst gaan we de koekjesbodem maken. Smelt de boter op een zacht vuurtje en mix ondertussen de koekjes fijn in de keukenmachine.
  • Neem een mengkom en voeg hierin de fijngemalen hoekjes samen met de gesmolten boter.
  • Meng het geheel goed door elkaar en neem dan de bakvorm erbij.
  • Nu is het de bedoeling om de bakvorm volledig te bekleden met het koekjesmengsel. Zorg ervoor dat het evenredig verdeeld is over de vorm.
  • Druk het heel goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de bakvorm even in de ijskast zodat je de vulling kan maken.
  • Neem dan een mengkom en voeg hier de slagroom samen met de suiker, de vanillesuiker en het zakje slagschuim in.
  • Mix het geheel en zodra het de consistentie van yoghurt heeft stop je met mixen. Je moet dus zorgen dat je het niet volledig stijf klopt.
  • In een apart kommetje klop je de mascarpone even goed los met een lepeltje. 
  • Als je vergeten bent de mascarpone tijdig uit de ijskast te halen, kan je het potje even in wat warm water zetten.
  • Het is héél belangrijk dat de mascarpone niet koud staat maar op kamer temperatuur!
  • Voeg dan de mascarpone toe aan het slagroom mengsel.
  • Meng het geheel heel rustig door elkaar ( met behulp van een potten likker) zodat je een luchtig mengsel krijgt.
  • Neem dan de bakvorm er even terug bij. Snijd 2 bananen in dunne schijfjes en verdeel deze over de bodem.
  • Bedek de bananen met het luchtige slagroommengsel.
  • Snijd de overige 3 bananen ook in dunne schijfjes en dop deze even in het citroensap. Dit zal ervoor zorgen dat je bananen niet verkleuren.
  • Schik de bananen mooi in 3 rijen over de vulling.
  • Smelt de chocolade op een zacht vuurtje en en maak dunne zigzag lijnen over de taart. Je kan dit doen met behulp van een spuitzak ( en een mini puntje afsnijden) of zoals mij, gewoon met een lepel.
  • Werk af met de chocolade rasp & zet de taart zeker 2 uur in de ijskast. Als je ze te vroeg uit de ijskast haalt zal de koekjesdeeg verkruimelen bij het vastpakken!

 

 

 

Ik haalde de inspiratie voor dit dessert op volgende site ( mist eigen aanpassingen)  : Kookhoekje van Xfaatje

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *