Mini hotdogs! Who’s in?

Een tijdje geleden maakte ik nog eens hotdogs voor manlief en natuurlijk viel dat in de smaak.

Ik heb zo de indruk dat hij sneller tevreden is met  simpel, klassiek maar vooral lekker eten.

Nu we de laatste dagen vaak aperitieven in de tuin, leek het mij wel leuk om een mini versie te maken als aperitiefhapje.

Zoals gedacht viel het in de smaak! Ik vermoed dat dit ook wel een toppertje kan zijn op kinderfeestjes 🙂

 

Wat heb je nodig? ( voor 10 mini hotdogs)

  • 2 rollen boter bladerdeeg
  • 3/4 grote hotdog worsten
  • enkele plakjes cheddar ( om tussen een hamburger te leggen) of gewoon geraspte kaas.
  • 1 stengel lente ui fijngesneden
  • Mosterd + Ketchup
  • 1 ei
  • Een vierkante uitsteker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe ga je te werk?

  • Met een vierkante uitsteker steek je ongeveer 10 vierkantjes uit de 2 rollen bladerdeeg.  ( Je kan dit natuurlijk ook met de losse hand i.p.v met een kookring/uitsteker te werken)
  • Snij de plakjes cheddar in 2 en leg op alle vierkantjes een stukje kaas. ( Best zo dicht mogelijk tegen 1 zijkant, zodat je ze seffens makkelijk kan oprollen)
  • Spuit wat mosterd/ketchup over de kaas. let op dat je niet overdrijft of je zal een smoswerkje krijgen om ze dicht te plooien!
  • Snijd de hotdog worsten in 3 stukken en beleg elk stukje bladerdeeg met een stukje worst. ( Leg opnieuw de worst zo dicht mogelijk tegen de zijkant)
  • Werk af met een paar lente uitjes en dan kunnen de pakketjes opgerold worden!
  • Rol de pakketjes zo strak mogelijk op en plooi de zijkanten naar onder.
  • Leg alle pakketjes op bakpapier en maak enkele sneetjes bovenaan met een scherp mes.
  • Klop het ei los en smeer alle pakketjes hiermee in.
  • Bak ze 10-15 minuten op 175°
  • Werk ze bij het serveren nog af met ketchup/mosterd. Smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *