Zoete aardappel spirelli met Mexicaans gekruid kippengehakt

Hier zijn die Mexicaanse kruiden weer! Het was al een tijdje geleden ( zeker 2 weken!) dat ik nog eens Taco/fajita kruiden gebruikt had dus het werd hoogtijd om ze nog eens boven te halen.

Het kruidig gehakt in combinatie met de zoete aardappel was zeker een geslaagde combinatie.  Ik heb onlangs ontdekt dat Carrefour verse Zoete Aardappel Spirelli in zijn assortiment heeft. Gewoonweg ge-wel-dig! Ik heb dit in het verleden al enkele malen zelf gemaakt met mijn spiraalsnijder maar daar is wel wat spierkracht voor nodig! : ) Ik kies nu dus voor de gemakkelijke weg. Can you blame me? 🙂

 

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 300 gr. zoete aardappel spirelli
  • 300/400 gr. kippengehakt
  • 2 ajuinen
  • 3 teentjes look
  • 4 paprika’s in fijne stukjes gesneden
  • 1 zakje Taco Seasoning Mix
  • 1 blikje zoete mais

 

Hoe ga je te werk?

  • Snipper de ajuinen en de look fijn.
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit hier de ajuin en de look in.
  • Voeg het kippengehakt toe en bak mooi goudbruin.
  • Voeg dan de stukjes paprika toe samen met de Taco kruiden en de mais en laat het geheel pruttelen op een zacht vuurtje voor +/- 15 minuten.
  • Zet een wokpan met een beetje olijfolie op het vuur en bak hierin de spirelli voor ongeveer 8 minuutjes.
  • Roer regelmatig de spirelli om, anders heb je kans op aanbakken!
  • Serveer de spirelli direct samen met het kippengehakt.
  • SMAKELIJK !

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *