Smeuïge chocolade cake overgoten met witte chocolade en Oreo koekjes.

 

Chocolade, chocolade en.. NOG eens chocolade. Een zoete zonde kan je dit dessert wel noemen!

Een origineel dessert dat elke beginners kok in een mum van tijd op tafel tovert.  Bake to impress is de boodschap hier. Waar wacht je nog op!

Wat heb je nodig?

  • Tulbandvorm ( 23 – 25 cm )
  • 80 gr. Cacaopoeder
  • 200 gr. pure chocolade
  • 180 ml kokend water
  • 250 gr. zure room
  • 200 gr. bloem
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 160 gr. ongezouten roomboter
  • 450 gr. lichtbruine bastardsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 5 eieren
  • 10 witte oreo koekjes, verkruimeld
  • 400 gr. witte chocolade

 

 

Hoe ga je te werk?

  • Doe de cacaopoeder en de pure chocolade in een kom waarover je het kokend water giet.
  • Blijf goed roeren totdat alles gesmolten is en laat het mengsel dan afkoelen.
  • Voeg nadien de zure room toe en meng goed.
  • Klop de boter en de suiker tot een luchtig geheel.
  • Voeg dan het vanille extract toe en dan 1 voor 1 de eieren.
  • Weeg de bloem en het bakpoeder af en doe dit bij het boter mengsel.
  • Mix alles goed door elkaar en voeg dan het chocolade mengsel toe.
  • Stort het beslag in een ingevette bakvorm en bak deze 50- 60 minuten op 180°. 
  • Ik haalde de cake direct uit de vorm nadat hij uit de oven kwam en liet hem volledig afkoelen.
  • Smelt dan de witte chocolade en verkruimel de witte oreo’s.
  • Zet de taart op een rooster en laat de witte chocolade erover lopen tot heel het geheel bedekt is.
  • Met behulp van een spatel smeer je de chocolade wat uit.
  • Strooi er dan de oreo’s over en laat de taart enkele uren staan totdat de chocolade volledig afgekoeld is.

( Bron voor de inspiratie van dit héérlijk dessert  : Laura’s Bakery)

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *