Vis schotel met zoete aardappel puree

Met vis kan je mij altijd plezieren, met als gevolg dat ik dan ook vaak actief op zoek ga naar leuke visgerechtjes.

Omdat ik dit vis pannetje thuis geregeld op tafel zet( en héél erg lekker vind), vond ik het de moeite om te delen.

De puree, een mengeling van gewone en zoete aardappelen, is naar mijn mening echt hemels. 

 

Wat heb je nodig ? ( 4 vispannetjes of een grote ovenschotel)

  • 2 zalmfilets + 2 kabeljauwfilets. ( ik gebruikte verse vis)
  • 4 preiwitten
  • 4 grote wortelen
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter.
  • 250 ml visbouillon ( 250 ml water + 1 blokje visbouillon)
  • 250 ml room + 4 eetlepels voor bij de puree
  • 400 gr. gewone aardappelen
  • 400 gr. zoete aardappelen
  • 1 ei
  • olijfolie
  • peper/zout + nootmuskaat
  • Verse tijm

 

Hoe ga je te werk?

  • Schil de wortelen en de prei en snijd in fijne schijfjes.
  • Snijd de vis in blokjes en leg in een mengkom.
  •  Giet er 1 eetlepel olijfolie over en kruid af met peper en zout. Meng goed door elkaar en laat even rusten. 
  • Schil de aardappelen, snij ze in grove blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
  • Giet de aardappelen af en voeg nadien 1 ei toe samen met 4 eetlepels room en pureer.  Kruid goed af met peper/zout en nootmuskaat. Als je de puree nog smeuiiger wil maken kan je nog wat extra room of boter toevoegen. Geen aanrader als je het gezond wil houden natuurlijk! 🙂
  • Laat de puree afkoelen en schep dan in een spuitzak.
  • Zet een pan op het vuur  en stoof de groentjes beetgaar.  
  • Neem een apart sauspannetje en smelt hierin de boter (2 eetlepels) samen met de bloem.
  • Roer even goed ( tot je de geur van koekjes riekt in de keuken) en voeg dan de visbouillon toe.
  • Blijf goed kloppen met een garde.
  • Zodra de saus ingedikt is voeg je de room eraan toe en kruid je af met peper, zout en vers gesneden tijm. ( naar smaak af te kruiden)
  • Voeg de groentjes, samen met de blokjes vs, toe aan de roomsaus en meng goed door elkaar.
  • Neem dan je ovenschotel ( of aparte kommetjes)  en stort het mengsel hierin.
  • Verdeel de geraspte kaas over de schotel.
  • Spuit er als laatste toefjes puree op en dan is hij klaar om 20/25 minuutjes op 180° de oven in te gaan!

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *