Kaasballetjes

Het is bijna weekend, dus we mogen stiekem al wat wegdromen van een heerlijk glaasje wijn met een bijkomende lekkernij zoals deze kaasballetjes.

Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en geven direct een meerwaarde aan elke aperitiefavond.

 

Wat heb je nodig?

  • 100 gr. geraspte Cheddar
  • 100 gr. geraspte emmentaler
  • 100 gr. geraspte parmezaan
  • 125 gr. vloeibare bloem
  • 130 gr. boter
  • 5 eierdooiers
  • 2 eieren
  • 5 dl volle melk
  • Paneermeel
  • Wat gewone bloem voor het paneren
  • nootmuskaat

 

Hoe ga je te werk?

  • Smelt de boter op een zacht vuurtje.
  • Roer er de vloeibare bloem door en laat even staan.
  • Voeg nadien de melk toe en laat het geheel, al roerend, doorkoken.
  • Voeg de 5 eierdooiers toe aan het mengsel.
  • Roer er nadien de 3 soorten kaas door.
  • Kruid af met Nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
  • Neem een grote plaat ( ovenschaal) en bedek deze met doorschijnende folie.
  • Giet het kaasmengsel uit over de folie en laat het enkele uren opstijven in de ijskast.
  • Dan is het tijd om er balletjes van te draaien!
  • Zet 3 kommetjes naast elkaar klaar. ( 1tje met wat bloem, 1tje met paneermeel & de laatste met de 2 losgeklopte eieren)
  • Wentel de balletjes eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel.
  • Je kan ze voor de veiligheid dubbel paneren. ( Haal ze nog eens door de eieren en nadien door het paneermeel voor een dubbele korst. Zo heb je minder kans dat ze openbarsten.
  • Frituur de balletjes nadien goudbruin op 180°

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *