Hémelse Chocolade koekjes!

Deze koekjes zijn écht de max. Ze hebben een heerlijk volle chocolade smaak, maar zijn toch lekker zacht.

Wedden dat je ze niet kan weerstaan?   (Ik haalde mijn inspiratie voor deze koekjes op de site van Hap en tap.)

 

Wat heb je nodig?

  • 400 gr. pure chocolade ( culinaire Puur van Côte d’Or)
  • 40 gr. roomboter
  • 2 eieren
  • 130 gr. suiker
  • 40 gr. bloem
  • 200 gr. volle room ( net uit de koelkast)

 

Hoe ga je te werk?

  • Smelt de chocolade ( 200 gr.) en de boter op een heel laag vuurtje of gewoon au bain-marie.
  • Klop de eieren samen met de suiker op tot een luchtig , romig geheel.
  • Zeef de bloem onder het eiermengsel.
  • Voeg als laatste het chocolade-boter mengsel toe en meng alles goed tot een mooi egaal geheel.
  • Laat het mengsel even afkoelen ( 10 minuutjes), je zal zien dat het minder vloeibaar wordt.
  • Schep het beslag in een spuitzak en spuit hier ,op een met bakpapier bekleedde ovenschaal , rondjes van van ongeveer 3-4 cm.
  • Laat voldoende ruimte tussen de koekjes aangezien ze tijdens het bakken nog uitlopen.
  • Bak de koekjes gedurende 9-10 minuten op 180°

Dan is het tijd voor de ganache te maken!

  • Laat 200 gr. pure chocolade au bain-marie smelten.
  • Giet de volle room over de chocolade en meng het geheel.
  • Doe de ganache in een spuitzak en spuit op 1 helftje van elk koekje de ganache. ( Niet te veel, de koekjes zijn al zwaar genoeg)
  • Om een mooier resultaat te krijgen kan je een gekarteld spuitmondje gebruiken.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *