Gevulde kipfilets met brie , honing en appeltjes

Als je de hemelse combinatie van warme brie met appeltjes nog nooit geproefd hebt, wacht dan zeker niet langer. Zo lékker, echt waar. 

Deze gevulde kipfilets zijn heerlijk met een frisse salade en eventueel wat rijst of pasta.

 

Wat heb je nodig?

  • 2 dikke kipfilets
  • een halve appel
  • 1 stuk brie  (Ik nam die van President)
  • honing
  • 2 teentjes look
  • 6/8 sneetjes parmaham ( niet al te dunne sneetjes)
  • 2 grote houten prikkers

 

Hoe ga je te werk?

  • Neem de kipfilets erbij en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd ze niet volledig door, maar net genoeg zodat je ze kan open plooien.
  • Kruid ze af met peper en zout
  • Snijd de appel in schijfjes en de brie in plakjes
  • Beleg de linkerkant van de kippenfilet met appel en de rechterkant met brie.
  • Smeer beide kanten nog even in met wat honing en plooi de kipfilets dan toe. 
  • Wikkel enkele plakjes parmaham rond de kipfilets. Deze zorgen er ook voor dat de kipfilets mooi toe blijven tijdens het bakken.
  • Steek de prikkers nu door de kipfilets als extra middel om ze bijeen te houden.
  • Pers de twee teentjes look en voeg deze samen met wat olijfolie samen in een ovenschotel.
  • Leg de kipfilets in de schotel , kruid ze nog even af met wat peper, en bak ze gedurende 40-45 minuten op 180°. 
  • Serveer met een frisse salade en werk de kip nog af met een lepeltje honing.
  • Smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *