Carrot Cupcakes voor pasen!

Ik ben zot van worteltaart sinds ik vorig jaar een hapje geproefd heb van een Carrot cake die een jarige collega bij had.  Het duurde niet lang of ik ging thuis zelf aan het bakken! Ik probeerde enkele recepten uit ( waaronder ook versies met roomboter i.p.v olie) en ik kan eerlijk zeggen dat ik gek ben op het eindresultaat dat je hieronder te zien krijgt.

Zelf heb ik ondervonden dat je hier het best werkt met zonnebloemolie i.p.v roomboter, zo behoud je de smeuïgheid van de cupcakes.

Wat heb je nodig?

Voor de cakejes : ( Ik haalde er ongeveer 25 uit)

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 120 gr. walnoten
  • 250 ml. zonnebloem olie
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 250 gr. witte cassonade suiker
  • 330 gr. zelfrijzende bakmeel
  • 350 gr. geraspte wortelen
  • een halve theelepel nootmuskaat

Voor de frosting :

  • 150 gr. roomboter
  • 250 gr. roomkaas ( ik gebruikte philadephia)
  • 150 gr. poedersuiker
  • een eetlepel vanille extract

 

Hoe ga je te werk?

  • Neem de olie, de eieren en het vanille extract en meng alles met een mixer goed onder elkaar in een grote mengkom.
  • Voeg dan de suiker toe en mix opnieuw.
  • Voeg dan het bakmeel toe samen met de kaneel en het nootmuskaat.
  • Neem ( indien ter beschikking) een hak molen erbij en hak de walnoten fijn. ( Let op dat je ze niet te fijn mixt). Voeg de stukjes toe aan het mengsel
  • De geraspte wortelen heb ik ook in de hak molen gestoken, anders gaan de stukjes wortel te grof zijn in het beslag. ( Dit is tevens ook veel sneller dan dat je wortelen zelf moet beginnen raspen).
  • Voeg de worteltjes als laatste ook toe aan het beslag en mix alles nog eens goed.
  • Zet de cupcakes in de oven voor 15 minuutjes op 180°.
  • Laat ze volledig afkoelen alvorens je de topping erop spuit!

 

Hoe maak je de topping?

  • Het belangrijkste is dat je ziet dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Leg dus je roomkaas + de boter enkele uren voordien uit de ijskast.
  • Mix de boter samen met het poedersuiker tot een egaal geheel
  • Voeg dan de roomkaas toe en schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Ik heb de spuitzak nog even in de ijskast gelegd zodat ik mooie toefjes kon spuiten op de cupcakes.
  • En nu genieten maar!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *