Kippenburger (weight watchers recept !)

In mijn zoektocht naar gezonde gerechtjes kwam ik een receptje tegen van de Weight Watchers, namelijk een kippenburger.  Toen ik de ingrediënten las, zag ik dat er Chilisaus & BBQ saus in werd verwerkt. Zo gezond is dat dan toch niet? Volgens de uitleg op de Weight Watchers site is het soms belangrijk om ingrediënten te gebruiken die een heel uitgesproken smaak hebben, dan heb je er sneller genoeg van & eet je minder. In het oorspronkelijk recept werd ook nog blauwe kaas toegevoegd maar omdat ik hier niet echt zo gek op ben heb ik dit achterwege gelaten en gewoon jonge ( magere) kaas gebruikt!

Je kan de burger natuurlijk zo gezond of ongezond maken als je wil. Ik koos voor een vrij gezonde versie met flink wat groenten!

Het origineel recept vind je terug op de site van de weightwatchers. 

 

Wat heb je nodig? ( 4 personen)

  • 500 gr. kip
  • busseltje lente-uitjes 
  • BBQ saus  + een beetje Sweet Chili Saus
  • 30 gr. paneermeel
  • 3 teentjes look ( Ja, ik houd van veel look 🙂 )
  • peper & zout
  • (Volkoren) hamburgerbroodjes of volkoren pistolets.
  • sla + tomaten
  • 2 kleine rode ajuinen
  • 2 paprika’s ( rood + groen)
  • 4 sneetjes light kaas.

 

Hoe ga je te werk?

  • In een mengkommetje meng je enkele eetlepels BBQ saus samen met wat eetlepels chilisaus door elkaar. ( Hoe pikanter je de burgers wil, hoe meer chilisaus je kan gebruiken). 
  • Maal de kip zo fijn mogelijk in de keukenmachine samen met de fijngesneden bosuitjes en de teentjes look. 
  • Doe het kippenmengsel samen met het paneermeel en voldoende peper en zout in een kom.  Wees zeker niet te zuinig met de kruiding, anders gaat je hamburger maar flauw smaken op het einde!
  • Voeg ook 1 grote lepel van de BBQ/Chili saus toe. 
  • Met je handen meng je alles heel goed door elkaar en maak je 4 hamburgers. Voeg wat olie ( of boter) toe in een pan en leg de burgers hierin. Met een borsteltje smeer je wat saus aan beide kanten van de hamburgers. 
  • Wanneer de burgers bijna gaar zijn leg je de plakjes kaas op de bovenkant van de burgers in de pan en draai je ze snel voor een paar seconden even om.  De kaas zal nu gesmolten zijn.
  • Snij de ajuin in ringetjes en de paprika in dunne reepjes. Zet ze samen in een klein pannetje met wat olijfolie op het vuur.
  • Je kan de broodjes al klaarleggen op het bord. Leg wat salade en 2 sneetjes tomaat op het broodje. Voeg daarna de ajuin en de paprika toe.
  • Als de kippenburgers gaar zijn leg je ze bovenop de warme groentjes en voeg je een beetje saus toe.
  • Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *