Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus met spekjes en vlinderpasta

Wat vind je van mijn nieuwe ovenschoteltjes? Ik ben er in ieder geval super blij mee! Mijn ouders weten dat ik een ( groot) zwak heb voor het merk ‘ Riviera Maison’ en op een etentje bij mij thuis verraste ze mij met deze leuke schoteltjes. Ik was uiteraard SUPER-enthousiast en wou ze direct uittesten. Letterlijk 2 dagen later maakte ik deze balletjes in tomatensaus ! 

Wat heb je nodig? ( voor 4- 6 personen)

Voor de balletjes :

  • 1 kg. gemengd gehakt.
  • 1 ajuin
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 3 teentjes look
  • Peper en zout
  • een mengeling van oregano/basilicum en rozemarijn kruiden naar smaak

De saus :

  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 100 ml rode wijn
  • een bakje kerstomaatjes
  • een blik tomatenblokjes (800 gr.)
  • 200 gr. spekblokjes

Voor de afwerking :

  • Een zakje kleine mozzarella balletjes
  • Blaadjes basilicum

 

Hoe ga je te werk?

  • Allereerst gaan we de balletjes maken! Snipper de ajuin + de look fijn en fruit deze in wat olijfolie. Laat deze  wat afkoelen.
  • Neem een mengkom en doe hierin het paneermeel, het ei, de kruiden, het gehakt en de ondertussen afgekoelde look/ajuin.
  • Meng alles goed met je handen en rol grote balletjes. ( ik haalde er 24 balletjes uit) Zet deze even opzij. 
  • Neem een grote ( hoge) pan en fruit in wat olijfolie de fijngesnipperde ajuin + de look om de saus te maken.
  • Voeg de spekblokjes toe en nadien de rode wijn. Laat goed inkoken zodat het meeste vocht verdampt.
  • Als laatste voeg je hier de kerstomaatjes toe.
  • Bak de balletjes in een ruime (beboterde) pan. Voeg ze nadien toe aan de saus.
  • Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Neem dan je ovenschoteltjes erbij en vul de bodem met de vlinderpasta en giet hierover de saus en enkele balletjes per schoteltje. Leg overal wat bolletjes mozzarella over en zet nog 10 minuutjes in de oven op 180°. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *