Sabayon met Amaretto, koffie-ijs en rood fruit. Sounds like heaven right?

Het klinkt misschien raar, maar 1 van de eerste dessertjes die ik vroeger thuis altijd uitprobeerde was sabayon. Op zich niet het meest ingewikkelde dessert, maar je moet toch een bepaalde klop techniek hebben ( de fameuze 8 vorm) wil je het dessert doen slagen.  Ik moet zeggen dat die beweging nog steeds niet uit een losse pols voortvloeit, maar het eindresultaat is toch steeds oké dus ik klaag niet!
Let wel op, krampen in je arm zijn niet uitgesloten bij het maken van dit dessert!

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Amaretto
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 4 eierdooiers
  • Gemengd fruit voor de garnering
  • 4 bollen koffie-ijst (Het koffie-ijs van carte d'or is zeker een aanrader!))

Instructies 

  • Zet een steelpannetje op het vuur en meng hierin alle bovenstaande ingrediënten. blijf met een garde goed kloppen in een 8 vorm , zodat je ei zeker niet gaat stollen ! (een omelet hebben we hier niet nodig 😉 )
  • Zodra de sabayon goed ingedikt is haal je het pannetje van het vuur. Serveer direct met het ijs en het gemengd fruit
  • Smakelijk!

 

What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It