Chocolate Caramel bars. YUM !

Oh.My.God. Goddelijke stukjes chocolade met een heerlijke karamel laag die je gewoon zelf thuis kan maken. Het belangrijkste ingrediënt? Chocolade.. héél veel chocolade. En daar worden we natuurlijk blij van!

Wat heb je nodig?

  • 300 gr. melkchocolade
  • 200 gr. witte chocolade
  • 40 gr. Rice Krispies
  • een blikje gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels donkerbruine bastardsuiker
  • 70 gr. boter
  • 2-3 pakjes centwafels vanille
  • Bakvorm. Ik gebruikte een vierkante bakvorm van 23 x 23

 

Hoe ga je te werk?

  • Smelt  de melk chocolade op een laag vuurtje.
  • Bekleed dan je bakvorm met bakpapier. ( Spuit wat bakspray in de bakvorm alvorens je het papier erin legt, zo zal het beter blijven zitten)
  • Doe de helft van de chocolade in de bakvorm en zie dat het mengsel zich mooi verspreid naar alle hoekjes.
  • Op deze laag chocolade leg je centwafels. Zie dat de hele vorm hiermee gevuld is, desnoods snijd je de koekjes in de helft  zodat ze ertussen passen.
  • Schep nu de andere helft van de gesmolten melkchocolade boven op de koekjes.
  • Dan is het tijd om je karamel te maken! 
  • Zet een pot op het vuur en smelt hierin de boter. Zodra de boter volledig gesmolten is , voeg je de bruine suiker toe. Blijf goed kloppen met een garde zodat het zeker niet aanbrand! Zodra de suiker volledig opgelost is, doe je de gecondenseerde melk erbij.
  • Nu is het de bedoeling dat je goed blijft roeren totdat het mengsel dikker wordt. Zodra je denkt dat het mengsel een goede dikte heeft, haal je de pot van het vuur. Wanneer de karamel begint te koken ( je ziet het mengsel borrelen), moet je rekenen dat je zeker 5 -10 minuten verder moet roeren. Het mengsel mag niet te lopend zijn. Let op, de karamel is zéér heet! Wacht dus nog even met proeven 😉
  • Schep het mengsel bovenop de koekjeslaag en zet de bakvorm in de ijskast voor een paar uurtjes.
  • Smelt daarna de overige 200 gr. witte chocolade op een laag vuurtje en doe de rice krispies hier doorheen. Verdeel dit mengsel mooi boven op de karamel en zet de bakvorm terug in de ijskast zodat de chocolade hard kan worden.
  • Als de chocolade hard is, kan mooie repen snijden uit deze grote blok. en smullen maar …

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *