Héérlijke luchtige aardbeienmousse

Een lekker simpel receptje voor een luchtig nagerecht dat bij de eerste zonnestralen zeker eens getest moet worden! Het is misschien nog wel ijzig koud buiten, maar dat wil niet zeggen dat je al niet een beetje zomer in huis kan toveren!

Wat heb je nodig? ( Voor 10 – 12 porties)

  • 500 gr. aardbeien
  • Mengeling fruit naar keuze voor de garnering
  • 150 gr. fijne kristalsuiker
  • 4 dl room
  • 2 eiwitten
  • 3 blaadjes gelatine
  • aardbeien/frambozen coulis
  • 6 blaadjes munt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe ga je te werk?

  • Was de aardbeien, snijd het kroontje eraf en mix ze samen met de suiker fijn in de blender.
  • Week de gelatine blaadjes in lauw water en knijp ze dan even uit.
  • Neem een klein kommetje en doe hier 0,5 dl room in dat je even opwarmt in de microgolf. Leg de gelatine blaadjes in de warme room en roer dan goed met een lepeltje zodat de gelatine blaadjes volledig oplossen.  ( Als je ziet dat de blaadjes niet helemaal opgelost zijn dan zet je het kommetje enkele seconden terug in de microgolf)
  • Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het aardbeienmengsel met een spatel.
  • Klop nadien ook de resterende 3,5 dl room half stijf en spatel alles onder het aardbei mengsel.
  • Laat vervolgens de mousse even opstijven in de glaasjes in de ijskast. 
  • Garneer bij het serveren met fruit naar keuze, een lepeltje coulis per glaasje en een blaadje munt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *