Kabeljauw hapje met crème van aardpeer en kervel

Wat heb je nodig? ( voor 4 kleine bordjes)

  • 1 Kabeljauwhaasje
  • 500 gr. aardpeer 
  • een half blokje kippenbouillon
  • 2 dl water
  • 1 potje diepvrieskervel
  • 1 dl light room
  • 4 blaadjes laurier

Hoe ga je te werk?

  • ik heb op voorhand de crème van aardpeer gemaakt en de kervel zodat ik dit bij het serveren enkel diende op te warmen.
  • Schil de aardpeer en snij deze in kleine blokjes.
  •  Zet een pot op het vuur met de aardpeerblokjes, het water , de laurierblaadjes en de bouillon.
  • Kook de stukjes beetgaar, haal de laurierblaadjes eruit en pureer de aardpeer. Kruid af met enkel peper, het bouillonblokje is reeds zout genoeg.
  • Laat de kervel ontdooien en verwarm deze in een steelpannetje samen met de room. Kruid goed af naar smaak met peper en zout.
  • Zeef het mengsel nadien en laat staan tot je het gaat serveren.
  • Zijn je gasten er?  Neem dan een ovenschoteltje en vet dit in met wat olijfolie. Kruid de vis goed langs beide kanten met peper en zout en zet 15-20 min in de oven op 180°.
  • Zet het kommetje met de kervel en de aardpeer crème even in de microgolf om op te warmen.
  • Dresseer de kommetjes/bordjes met de aardpeer crème. Leg hierop het stukje warme kabeljauw en werk af met de kervel.

( inspiratie : colruyt kookboek)

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *