Rijsttaartjes

Rijsttaart, een goede oude klassieker die nooit teleurstelt! Als je op zondag van plan bent om op bezoek te gaan bij ‘ de bomma’, kan je uitpakken met zelfgemaakte taartjes. Het moet niet altijd van bij de bakker komen, toch?

 

Wat heb je nodig? ( voor ongeveer 8 rijsttaartjes)

  • 140 gr. dessertrijst
  • 200 gr. suiker
  • 50 gr. puddingpoeder ( vanille)
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker of 2 vanillestokjes
  • 1 liter volle melk
  • 2 vellen bladerdeeg
  • gekartelde kleine vormpjes 
  • Bloemsuiker voor de afwerking

 

Hoe ga je te werk?

  • Zet de dessertrijst samen met 3/4 van de melk op het vuur.  Zet de overige melk even opzij in een kommetje
  • Doe de vanillesuiker bij de dessertrijst en blijf goed roeren totdat het kookpunt bereikt is.
  • Zet nadien je vuur op een lagere stand en blijf roeren tot je dessertrijst gaar is. (3/4 van de melk moet geabsorbeerd zijn door de rijst, dit kan wel +/- 20 /30 minuten duren). Let wel op dat je mengsel niet aanbrand dus blijf zeker regelmatig roeren.
  • Los dan het puddingpoeder op in de overige melk en doe dit samen met de suiker bij de gare dessertrijst. Laat het mengsel op een zacht vuurtje staan zodat het kan binden.
  • Zet de rijstpap dan +/- 20 minuutjes opzij zodat deze even kan afkoelen.
  • Scheid de eieren en doe de eigelen onder de rijstpap. Klop de eiwitten op en spatel die voorzichtig onder het mengsel.
  • Neem ondertussen je vellen bladerdeeg uit de ijskast , rol ze uit op je werkblad en strooi er wat bloem over.
  • Leg je vormpjes ondersteboven op het bladerdeeg  en snij met een mes rondom het vormpje het bladerdeeg uit.
  • Spuit wat bakspray in de vormpjes en druk het bladerdeeg goed aan. Het overtollige bladerdeeg snij je bovenaan je vormpje weg.
  • Vul de vormpjes met de het rijstmengsel en zet ze 20-25 minuutjes in de oven op 175°.
  • Laat ze nadien even afkoelen alvorens je ze uit de vormpjes haalt.
  • Strooi er een beetje bloemsuiker over and enjoy..

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *