Prei Soep met brie, spekjes en verse croutons

Aangezien de temperaturen hier nog niet direct gaan stijgen besloot ik een goed, dik winters soepje te maken. In 1 van mijn Colruyt- kookboeken kwam ik de combinatie prei-brie tegen en dat sprak mij direct aan. Het was echt een héél lekkere combinatie dus deze topper wordt zeker en vast nog wel eens geserveerd op een koude winterdag hier.

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 500 gr. preiwitten ( in ringetjes gesneden)
  • 2 kleine aardappelen (in grove stukken gesneden)
  • 1 ajuin
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 gr. brie 
  • 100 gr. spekjes
  • 2 bruine boterhammen. ( toastbrood)

 

Hoe ga je te werk?

  • Smelt een goede lepel boter in je soep pot
  • Snij de ajuin in grove stukken en laat die even stoven in de boter.
  • Voeg dan de prei toe samen met de aardappelen en een minuutje mee stoven.
  • Overgiet alles met de kippenbouillon en laat de soep 20 minuten doorkoken.
  • Na 20 minuten voeg je de brie in stukjes toe. Je moet de korst hier niet verwijderen.
  • Mix nu alles tot een mooi geheel en laat even afkoelen zodat je ze kan afkruiden met peper en zout naar smaak.
  • 10 minuten alvorens je de soep gaat serveren bak je de spekjes in wat boter
  • Snij kleine vierkantjes uit de snede brood en bak deze enkele minuten op een middelmatig vuur in wat boter.
  • Serveer de soep met de croutons en de spekjes.
  • Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *