Kip met Parmezaanse kaassaus, zongedroogde tomaatjes & pasta.

Ik ben verzot op pasta dus hier kan je mij altijd mee plezieren. Ik ben dit ook door de jaren heen meer gaan appreciëren. Vroeger vond ik dit veel te ‘ gewoon ‘ en kwam het nauwelijks op de menu hier thuis, maar daar is zeker verandering in gekomen!

 

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 2 kipfilets
  • 100 ml witte wijn
  • 25 cl Crème fraîche
  • 200 ml kipbouillon ( 200 ml water + 3/4 van een bouillonblokje)
  • 2 teentjes knoflook
  • een handvol zongedroogde tomaatjes
  • een handvol fijngesneden basilicum blaadjes
  • 250 gr. pasta
  • 60 gr. Parmezaanse kaas ( fijngeraspt)
  • ( Basilicum)olijfolie

 

Hoe ga je te werk?

Eerst gaan we de kaassaus maken. Zet een pannetje op het vuur met een beetje olijfolie. Voeg hier de fijngeperste teentjes knoflook aan toe en laat even sudderen.
Voeg dan de witte wijn toe en laat even doorkoken. Nadien voeg je de kippenbouillon en de crème fraîche toe. Laat even wat indikken ( ik voegde ook ene lepel maizena toe) en voeg dan de Parmezaan kaas toe. Ik klopte het geheel goed los met behulp van een garde. Als laatste kruid je naar smaak af met peper en zout.

Zet een pan op het vuur waarin je de kipfilets mooi bruin bakt. Zet ondertussen ook een grote pot water op het vuur om de pasta ( zoals aangegeven op de verpakking) te koken.

Wanneer je pasta gereed is , meng je nog een paar lepels basilicumolijfolie erdoor samen met wat basilicumblaadjes.

Leg de kipfilets op het bord waarover je een paar lepels kaassaus giet. Gooi er enkele zongedroogde tomaatjes over en wat basilicum blaadjes. Leg de pasta naast de kip en you’re ready to go!

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *