Zalm Papillot met zoete aardappelschijfjes

Zalm papillotjes zijn voor mij pure nostalgie naar de tijd dat ik nog thuis woonde. Mijn papa maakte deze regelmatig klaar en je hoorde niemand thuis hierover klagen.
Veel groentjes, een lekker stukje zalm .. wat heb je nog meer nodig?    Kroketjes misschien? 🙂

Maar om het gezond te houden maakte ik ze deze keer met zoete aardappelschijfjes in de oven. Ook niet slecht natuurlijk 😉

De truc is om de papillotjes te vullen met héél veel groentjes ! Geloof me, je gaat zeker niet met honger van tafel.

 

Wat heb je nodig? ( voor 2 zalmpapillotjes)

V oor de papillotjes :

  • 4 wortelen ( Om een mooi kleurenpalet te krijgen kun je er in verschillende kleuren kopen)
  • 3 preiwitten
  • 2 mooie stukken verse zalm
  • Peper en zout
  • Verse takjes tijm
  • 2 theelepels honing

 

Voor de zoete aardappelschijfjes :

  • 2 zoete aardappelen
  • een handvol geraspte Parmezaanse kaas

 

Hoe ga je te werk?

Snijd de wortelen en de preiwitten in fijne schijfjes/ringetjes en meng de groentjes samen met 2 lepels olijfolie goed door elkaar. Kruid ze wat af met peper en zout.

Leg 2 grote stukken aluminium folie klaar waarover je de groentjes verdeeld. Leg hierover de stukken zalm en kruid af met peper en zout.  Smeer over elk stuk zalm een lepeltje honing uit.  Leg er enkele verse takjes tijm bij en plooi de pakketjes aluminium folie volledig dicht en zet ze in de oven voor +/- 35 minuten op 175°.

Snij ondertussen de zoete aardappelen in gelijke schijfjes. Kook ze even 5 minuten voor in gezouten water en schik ze dan in een ingevette ovenschaal naast elkaar. Strooi de Parmezaanse kaas over de schijfjes en schuif de schaal in de oven voor 20 minuten op 175°

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *