Barbeque Chicken Pizza. Cause who needs Pizzahut when you can do it yourself?

Ik beken, elke keer we iets bestellen van de Pizzahut bestel ik keer op keer weer hetzelfde : een BBQ Chicken Pizza. Eerlijk, hoe lekker is die wel niet?!
Gelukkig bestellen we niet maandelijks pizza, waardoor ik deze “klassieker” nooit beu gegeten wordt. 

Ik besloot om hem zelf eens klaar te maken, wat niet zo moeilijk bleek te zijn! Je moet alleen wat tijd maken om het deeg voor te bereiden. En serieus wat armspieren hebben. Je kweekt er in ieder geval wel bij het maken van het deeg!

Wat heb je nodig? ( voor 2 pizza’s)

Voor het deeg :

  • 650 gr. patisserie bloem
  • 375 ml lauw water
  • 2 zakjes droge gist ( = 4 eetlepels)
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zout

Voor de topping :

  • 1 klein flesje Heinz BBQ saus
  • 4 eetlepels zoete Mais 
  • 2-3 kleine rode ajuinen
  • 2 kipfilets
  • 100 gr. geraspte cheddar
  • 100 gr. geraspte jonge kaas

 

Hoe ga je te werk?

Begin met de voorbereiding van je deeg de avond ervoor of diezelfde ochtend. Het moet tijd genoeg hebben om te kunnen rijzen en je deeg zal krokanter zijn als je het ruim op voorhand maakt.

Neem een grote mengkom en doe hierin de patisseriebloem, het lauw water en de droge gist. Kneed alles goed door elkaar en strooi dan wat bloem op je werkblad. Kneed het deeg nu zeker een goede 10 minuten met je handen. Leg het deeg even terug in de mengkom en voeg de melk en de olijfolie toe. 

Begin opnieuw te kneden en zodra de olijfolie en de melk volledig opgenomen zijn in het deeg, rol je het deeg opnieuw uit op je werkblad en kneed je verder.

Als laatste voeg je de eetlepel zout toe en kneed je opnieuw een dikke 5 minuten.  Tijd om het deeg te laten rijzen! Vet een grote mengkom in met olijfolie en rol het deeg op tot een dikke bol. Leg deze in de mengkom waarover je een vochtige handdoek legt. Zorg ervoor dat je deze kom op een warme plaats zet voor minstens 2 uur.  ( Het deeg moet minstens in volume verdubbeld zijn)

Als je het deeg de avond voordien zou maken, kun je het deeg na de 2 uur in folie wikkelen en in de ijskast leggen. Indien je het dezelfde ochtend maakt, kun je het gewoon in de kom laten staan totdat je de pizza’s gaat bakken.

 

Nu kan je al aan de voorbereidingen voor de topping beginnen! Kook de kipfilets gaar in wat licht gezouten water. Snijd ( of trek) het vlees in kleine lange stukjes en leg deze in een kommetje. Voeg 2 lepels BBQ saus toe en roer alles goed door elkaar. Dit zorgt ervoor dat je kip niet uitdroogt tijdens het bakken.

Snij de rode ajuinen in fijne ringetjes. Indien nodig, rasp de kaas en leg deze ook klaar.

Net voor je de pizza’s gaat bakken, rol je het deeg uit. Ik gebruikte een grote ronde pan ( die ik omdraaide) om een mooie ronde uit het deeg te snijden. Zo kan je 2 mooie ronde pizza’s maken.

Beleg de pizza’s rijkelijk met BBQ saus. Smeer deze goed uit maar laat 1 cm vrij aan de buitenkant. Leg er dan de kip, de ajuinringetjes en de mais op. Als laatste verdeel je de kaas over de pizza’s. Zet ze voor 15 -20 minuten in de oven op 200°. Blijf goed in de buurt want het kan snel gaan!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *