Comfortfood : Pompoenschotel met gehakt, aardappelen en kaassaus

Het komt eigenlijk niet zo vaak bij ons op tafel,  maar een lekker winters ovenschoteltje smaakt altijd. 

Ik vind het altijd geweldig dat ik dit s’morgens al kan voorbereiden en nadien s’avonds gewoon maar in de oven kan schuiven. Lekker makkelijk !

Ook handig als je s’avonds gasten over de vloer hebt en niet al te lang in de keuken wilt staan 😉 

 

 

Wat heb je nodig?

  • 500 gr. pompoenblokjes
  • 600 gr. gemengd gehakt
  • 500 gr. aardappelschijfjes
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • geraspte parmesaan

Voor de kaassaus :

  • 60 gr. boter
  • 60 gr. bloem
  • 400 ml melk.
  • 300 gr. geraspte kaas
  • peper/zout/nootmuskaat

 

Hoe ga je te werk?

Vet je ovenschaal wat in met olijfolie. Verdeel de bodem hiervan met de aardappelschijfjes.
Bak het gehakt in de pan en kruid goed af met peper en zout. Bak de courgetteblokjes in wat olijfolie aan en meng deze dan onder het gehakt.

De pompoenblokjes kook je best al voor in wat licht gezouten water voor 5-10 minuten.

Dan gaan we de kaassaus maken. Smelt de boter in een pannetje en voeg nadien de bloem toe. Roer goed totdat je de geur van koekjes riekt in de keuken en voeg dan de melk toe.

Blijf nu goed doorroeren totdat je saus ingedikt is. Haal het pannetje van het vuur en voeg nu de kaas toe.

Kruid heel goed af met peper, zout en nootmuskaat.

Verdeel de saus nu over de aardappelen. Bovenop de saus leg je het gehakt met de courgetteblokjes.

Werk af met de pompoenblokjes. Strooi nog wat parmezaan over de pompenblokjes en schuif de schotel dan voor 40 minuten in de oven op 200° C.  Genieten maar!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *