Chocolade Oreo Taartje

Het gebeurt vaak dat ik, wanneer ik aan het werken ben, ineens last krijg van ‘ kook/bak kriebels’. Soms zoek ik dan een simpel dessertje op dat ik na het werk ( en vaak tijdens het maken van het avondeten) nog snel in elkaar kan steken.

Ik had weer één van die dagen, toen een collega van mij een geweldig receptje doorstuurde. Ik kon me niet inhouden, dus ik heb het diezelfde avond ook echt nog gemaakt ( mijn welgemeende excuses Inez ! 🙂 ).

Het viel zo in de smaak bij mijn collega’s dat ik het ondertussen al wel een paar keer heb klaargemaakt.

Hieronder volgt het recept!

Wat heb je nodig?

  • 2 Pakken Oreo koekjes van 154 gr.
  • 100 gr. boter
  • 300 gr. melkchocolade 
  • 200 ml. room
  • afwerking naar keuze 

 

Hoe ga je te werk?

Verkruimel de Oreo koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter op een laag vuurtje en meng nadien de verkruimelde koekjes samen met de gesmolten boter in een kom. Stort dit mengsel op de bodem van je bakvorm. ( Ik raad aan om met een bakvorm te werken met een losse bodem). Druk het mengsel goed aan met een lepel en zit dit even in de ijskast terwijl je de vulling maakt.

Zet de room op het vuur en laat even warm worden ( Laat niet koken!). Neem de chocolade en meng deze goed door de room. Zet het pannetje af het vuur en laat de chocolade met de room even rusten. Je zal zien dat na een paar minuten de chocolade zo goed als gesmolten is. Nog even een paar keer goed doorroeren zodat er geen enkele brokjes meer inzitten. Giet dan dit mengsel over je koekjesbodem. ( we zijn al bijna klaar, hoe simpel is dit ! 🙂 )

Voor de afwerking kan je alle kanten op. Je kan enkele noten verkruimelen en die over de warme chocolade heen gooien en bv. ook stukjes aardbei in de chocolade drukken.

Ik koos deze keer voor wat chocolade krullen en bolletjes. Laat de taart opstijven in de ijskast alvorens je begint te smullen 😉

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *