Noedels met Chateaubriand, peulen en worteltjes.

Ik ben echt zot op noedels! Als we Chinees bestellen is mijn vast gerechtje altijd Bami met rundvlees of kip, it just never gets boring. Het is eigenlijk heel makkelijk om het zelf te maken, dus waarom nog wachten?

Jammer genoeg viel het bij mijn vriend ook zo goed in de smaak dat er niet veel overschot meer was. I hate when that happens. Maar het staat al terug op de weekmenu van volgende week! 🙂

 

Wat heb je nodig? ( voor een grote volle wokpan – 3/4 personen)

  • 1 pak Suzi Wan Noedels – 250 gr. ( Dit zijn écht de beste!)
  • 1 bakje peulen – 250 gr.
  • Voor het vlees nam ik 3 stukken Chateaubriand. Iets duurder maar het is gewoon véél lekkerder!
  • 3 wortelen – in kleine reepjes gesneden
  • 3 -4 eetlepels sojasaus
  • 3-4 eetlepels sesamolie
  • 2 teentjes look
  • 2 busseltjes bosuitjes.

 

Hoe ga je te werk?

Allereerst zet je een grote ( wok)pan op het vuur met een beetje olijfolie. Voeg de worteltjes toe en laat even staan op een midden hoog vuurtje. ( roer regelmatig eens om zodat ze zeker niet aanbranden). Voeg na 10 minuten de peulen toe, meng alles door elkaar en laat op het vuur staan totdat de groenten beetgaar zijn. Kruid een beetje af met peper en zout.

Ondertussen kook je de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer je ze afgiet, sprenkel je er een beetje olijfolie over en roer er eens door met behulp van een vork.

Neem opnieuw een grote pan en verhit hier wat boter in. ( Biefstuk/Chateaubriand kan je niet in olijfolie bakken). Snij de bosuitjes in fijne ringetjes en pers de teentjes look. Leg beide in de verhitte pan en laat enkele minuutjes staan.

Snij dan het vlees in fijne reepjes en leg deze tussen de lente-uitjes in de pan. Bak elke kant van het vlees maar 1 minuutje en zet de pan dan van het vuur.

Nu is het tijd om alles samen te gooien! Neem de wokpan en doe hierin de noedels, de groenten en tot slot het vlees. Laat de pan nog even op een klein vuurtje staan.

Voeg de sojasaus en de sesamolie toe en roer het geheel goed door elkaar.  Done!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *